English Denmark Finland Norway Sweden
Colladeen® Derma Plus - Tillskott som tar bort ådernät, minskar rynkor samt ger solskydd SPF 15! (60 tabletter)

Fler bilder på denna hälsokost produkt

Colladeen® Derma Plus - Tillskott som tar bort ådernät, minskar rynkor samt ger solskydd SPF 15! (60 tabletter)

Lagersaldo: I lager

Vanligt pris 329,00 kr

Specialpris: 279,00 kr

Kosttillskott Produkt Översikt

Lamberts Colladeen® Derma Plus är ett unikt kosttillskott för huden. Det innehåller höga halter av så kallade antocyaniner från växtriket. Antocyaniner är kraftfulla antioxidanter som hjälper kroppen att skydda sig från fria radikaler. Detta kosttillskott är baserat på de nivåer som använts i studier där man tittat på vad som kan bidra till att befrämja hudens hälsa och välbefinnande. En färsk studie gjord på produkten visade att den gav ett solskydd motsvarande solfaktor SPF 15, förbättrade hudens elasticitet samt motverkade rynkbildning. Kosttillskottet visade även kunna minska ådernät (ytliga blodkärl) på benen, ansiktet, näsan och låren med hela 53%!

Produktbeskrivning för detta hälsokost kosttillskott

Naturligt Antocyanidin (antioxidant) tillskott som får bort ådernät (ytliga blodkärl) och minskar rynkor.

Colladeen ® Derma Plus innehåller en av de högsta nivåerna av antocyanidiner (växtbaserade flavonoider eller så kallade PCOS) på hela 320mg per två tabletter från extrakt av vindruvskärnextrakt och blåbär, tillsammans med grönt te blad och hela 6 mg ren fri form lutein. Forskning har visat att alla dessa ämnen är kraftfulla antioxidanter som hjälper till att blockera effekten av de skador som orsakas när fria radikaler genereras av solljus. Dessutom har det upptäckts att antocyanidiner har en viktig roll för att bevara kollagenets hälsa i kroppen. Kollagen är ett protein som ansvarar för strukturen och fastheten i huden. Vi tror att Lamberts Colladeen® Derma Plus som kosttillskott är ett ovärderligt komplement för alla som vill bevara hudens hälsa och välbefinnande.

En studie som publicerades i Storbritannien April 2012 visade att Colladeen Derma Plus ger en naturlig solskyddsfaktor upp till SPF 15, förbättrar hudens elasticitet och fasthet samt förebygger och minskar antalet rynkor samt minskade ådernät i ansiktet, benen, näsan och låren med över 53%! 12-veckors studien gjordes på 60 vuxna i åldern 40 till 70 år och använde samma testmetoder som brukar tillämpas på solkrämer och anti-aging behandlingar. Forskare Dr Samantha Christie sade: "Växter skyddar sig från solens skador genom sina pigment med lutein och antocyaniner. När dessa finns i stora mängder i vår kost ser vi en komplex effekt på hudens kemi och en naturlig solskyddsfaktor åstadkoms samt en förmåga att vända tidigare solskador. ".

Produktspecifikation

Innehåll per 2 tabletter:

Antocyanidin innehåll 320mg (från druvkärnor och blåbär extrakt)

Grönt te extrakt 50mg

Lutein 6 mg

Zeaxanthin 240ug

Packingsmaterial (Inaktiva beståndsdelar):

Hydroxypropyl metylcellulosa, Färger: titandioxid & järnoxid, dikalciumfosfat, cellulosa, korslänkat cellulosagummi, kiseldioxid, stearinsyra, magnesiumstearat.

Dosanvisning för behandling av ådernät (ytliga blodkärl) och rynkor:

Ta två tabletter dagligen med en huvudmåltid. Dessa kan tas tillsammans eller i uppdelade doser. Colladeen ® Derma Plus behöver inte tas tillsammans med mat.

Notera: Detta kosttillskott bör inte tas av gravida eller ammande kvinnor. Kosttillskott ska aldrig ersätta en varierad och balanserad kost.

Ådernät (ytliga blodkärl) och antocyanidiner

Vad är ådernät och vem drabbas?

Den medicinska termen för ådernät är teleangiektasier men de kallas även för spiders då de liknar spindelnät. Det drabbar kvinnor och män, unga och gamla. De yttrar sig ofta på benen, framförallt i knävecken och på låren, och i ansiktet. I vener färdas blod som inte innehåller syre tillbaka till hjärtat för att syresättas. I venerna i benen finns klaffar som förhindrar att blodet åker tillbaka ner i benet igen. Klaffarna kan försvagas och det gör att blodet flyter ner och blir synligt i venen. Graviditet och övervikt kan förvärra ådernät i benen då tyngden gör att klaffarna i benen utsätts för extra mycket tryck. Ådernät på benen drabbar ofta personer som står mycket samt de som genomgår hormonbehandling (östrogen). Ådernät i ansiktet kan orsakas av exponering av solljus, extrema temperaturskillnader och hög alkoholkonsumtion.

Hur behandlas ådernät?

Den vanligaste behandlingen av ådernät är injektioner av ett ämne som skadar blodkärlens väggar och gör att de skrumpnar ihop och det gör att blodet måste hitta andra vägar. Denna behandling kallas sklerosering och kostar mellan 750 – 2 000 kronor per injicering (d.v.s. per ådernät) på skönhetssalonger. Nackdelen med behandlingar av enskilda ådernät är att det inte behandlar själva orsaken till problemet vilket betyder att andra ådernät kan utvecklas någon annanstans.

Kan man minska ådernät på naturlig väg? – JA!

Antocyanidiner är de mörkt blå och röda färgämnena som finns i bär och frukter, t.ex. blåbär. Antocyanidiner har i studier visats blockera de enzymer (MMPs) som bryter ner kollagen. Kollagen är ett protein som ger blodkärl, hud och andra vävnader styrka och spänst. Genom att blockera dessa enzymer bidrar antocyanidiner till att kollagenet bevaras och detta stärker vävnader som är beroende av kollagen för sin struktur. Dessutom är antocyanidiner starka antioxidanter som förhindrar skador på blodkärl orsakade av fria radikaler och har antiinflammatoriska egenskaper, vilket ytterligare minskar skador på blodkärl. Lamberts Colladeen Derma Plus innehåller antocyanidiner från blåbär, lutein och extrakt från grönt te och visade sig i en brittisk studie reducera ådernät med hela 50 procent! Man såg även andra effekter som minskat djup på rynkor, en naturlig solskyddsfaktor 10 och ökad elasticitet i huden.

Istället för dyra ingrepp som inte behandlar själva tendensen att utveckla ådernät, utan endast enskilda problemområden, varför inte använda en metod som har dokumenterad effekt och som dessutom har annan positiv inverkan på hälsan?


Colladeen Derma Plus – ett naturligt skydd mot solen

Solens skadliga UV-strålar bidrar till påskyndat åldrande av huden. När UV-strålarna nuddar huden aktiveras enzymer som bryter ner proteinerna kollagen och elastin (1). Dessa proteiner är viktiga för hudens styrka och elasticitet och när de bryts ner börjar huden bli slapp och rynkor uppstår. Solens strålning bildar även fria radikaler i huden. Fria radikaler är molekyler som har en elektrisk obalans i sin struktur. De strävar efter att återfå balansen och i den processen skadas celler och vävnader vilket påskyndar åldrande. De molekyler som attackeras av dem blir själva fria radikaler, och i sin tur attackerar de andra molekyler, vilket sätter igång en skadlig kedjereaktion.

Antioxidanter är molekyler som kan stoppa kedjereaktionen genom att blockera de fria radikalerna. Kroppen har sina egna antioxidanter men näring som A– , C– och E–vitaminerna är antioxidanter i sig. Antioxidanter kan antingen vara vattenlösliga eller fettlösliga och det betyder att de fungerar antingen i en vatten– eller fettbaserad miljö. Fettlösliga antioxidanter skyddar huden från skador orsakade av fria radikaler. Det är viktigt att antioxidanter används tillsammans då de behövs för att återanvända varandra. Färgpigment i frukt, bär och grönt fungerar som antioxidanter och skyddar växterna mot fria radikaler. Det finns även antioxidanter i bönor, nötter och frön.

Olika frukter och bär

Mörkt blå, röda och lila bär och frukter, t.ex. blåbär, svarta vinbär, björnbär, hallon och i druvkärnsextrakt, innehåller antocyanidiner. De tillhör familjen flavonoider och finns i skalet på olika bär och frukter där de skyddar deras känsliga DNA från skador orsakade av skadliga UV-strålar. I kroppen på människor samlas dessa ämnen i huden när de intas via kosten. Där verkar de skyddande genom att fungera som antioxidanter och motverkar skador orsakade av fria radikaler. Dessutom hjälper de till att stärka huden genom att blockera de enzymer som bryter ner kollagen och elastin (2). Mörkt gröna bladgrönsaker, t.ex. spenat och grönkål, innehåller lutein. Lutein tillhör karotenfamiljen tillsammans med betakaroten, lykopen och zeaxantin. De finns i gula och orange grönsaker. Lutein är känt för att skydda ögat mot skadliga UV-strålar men när de intas i tillräcklig mängd bidrar de även till att skydda huden genom att verka som en antioxidant och minska inflammation (3). I en studie fann man att personer med högt intag av gröna och gula grönsaker hade färre rynkor (4). Grönt te innehåller polyfenoler, en familj ämnen som finns i olika typer av växter, och dessa har i försök på möss visat sig skydda huden mot skador orsakade av UV-strålning (5).

Uppmärksammad studie

I Storbritannien utfördes nyligen en dubbelblind placebokontrollerad studie som fick mycket uppmärksamhet i brittiska medier (6). Man testade effekten på huden av ett kosttillskott vid namn Colladeen Derma Plus innehållande antocyanidiner, lutein och extrakt från grönt te. Efter 12 veckor såg man att hudensom de personer som ingick i Colladeen Derma Plus-gruppen hade fått en naturlig solskyddsfaktor SPF 10. Man såg även att huden hade blivit fastare och att rynkornas djup minskat. Som beskrivits ovan förhindrar antocyanidiner nedbrytningen av kollagen i huden genom att blockera enzymer som bryter ner kollagen. Därmed ökar uppbyggnaden av kollagen i huden då balansen tippas till bildning av kollagen snarare än nedbrytning. Rynkorna hos deltagarna i studien minskade tack vare att nytt kollagen byggdes upp under huden. Samma mekanism bidrog till att hudens elasticitet ökade.

Referenser

1. Fisher G.J, Wang Z, Datta S.C “Pathophysiology of premature skin aging induced by ultraviolet light”. N Engl J Med. 1997;337:1419-1428

2. Vayalil P.K, Mittal A, Katiyar S.K “Proanthocyanidins from grape seeds inhibit expression of matrix metalloproteinases in human prostate carcinoma cells, which is associated with the inhibition of activation of MAPK and NFκB.” Carcinogenesis. 2004;25:987-995

3. Lee H.E, Faulhaber D, Hanson K.M et al. Dietary lutein reduces ultraviolet radiation-induced inflammation and immunosuppression. J Invest Dermatol.

2004;122:510-517

4. Nagata C, Nakamura K, Wada K et al. Association of dietary fat, vegetables and antioxidant micronutrients with skin ageing in Japanese women. British Medical

Journal. 2010;103:1493-1498

5. Nichols J.A, Katiyar S.K. Skin photoprotection by natural polyphenols: anti-inflammatory, antioxidant and DNA repair mechanisms. Arch Dermatol Res. 2010;302:71-83

6. Reynolds E. Mail online. 2 april 2012. Skincare miracle: Cutting-edge anti-wrinkle tablet helps body build its own sunblock to.

Produktetiketter för detta tillskott

Lägg till dina egna hälsokost produkt etiketter online:
Använd mellanslag för att åtskilja etiketter. Använd apostrof (') för fraser.
 

Online Hälsokost Nyheter

 

Varukorgen

Du har inga hälsokostprodukter i din varukorg.

 

Nyhetsbrev från Hälsokostbutiken - Få tips & erbjudanden!